Tarieven

Iedere situatie is anders qua begeleiding. De totale kosten zijn daarom ook situatieafhankelijk. In sommige gevallen is het mogelijk om rechtsbijstand aan te vragen. Dit is afhankelijk van uw situatie en bespreken we op voorhand zodat dit duidelijk is.

Ik werk op basis van een vast uurtarief.  Het is ook mogelijk op van tevoren een prijsafspraak te maken. Onderstaand een indicatie van een vaste prijsafspraak in de situatie van echtscheiding. In het eerste gesprek schat ik in of een prijsafspraak voor jullie handig is, of dat er een ander tarief wordt overeengekomen. Dat hangt mede af van jullie situatie en in hoeverre jullie het al met elkaar eens zijn.

Indicatie tarief mediation bij echtscheiding/verbreken geregistreerd partnerschap met kinderen:  € 1950,- incl. 21% btw (of op basis van uurtarief). Hierbij wordt alles besproken in circa 3-4 gesprekken en komen de volgende zaken in ieder geval aan bod: opstellen ouderschapsplan, opstellen convenant, alimentatieberekeningen, opstellen vermogensplan, hypotheekanalyse, analyse verzekeringen, consequenties en keuzes pensioenen, fiscale adviezen mbt inkomstenbelasting en toeslagen. Tarief mediation bij echtscheiding/verbreken geregistreerd partnerschap zonder kinderen:  € 1250,- incl. 21% btw (of op basis van uurtarief)

Hierbij wordt alles besproken in circa 3-4 gesprekken en komen de volgende zaken aan bod: opstellen convenant, alimentatieberekeningen, opstellen vermogensplan,

Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op ‘samen scheiden’. De kosten van het inhuren van derden (indien van toepassing) zoals advocaat, notaris, fiscalist, kindercoach en de griffiekosten worden extra in rekening gebracht.

Ook ondernemers hebben in sommige gevallen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. We kijken samen of dit aan de orde is.

Voor ondernemers die hier geen recht op hebben geldt dat de kosten afhankelijk zijn van de complexiteit van de onderneming en situatie. Natuurlijk bespreken we dit van te voren zodat duidelijk is wat jullie kunnen verwachten.

Neem voor vragen en de mogelijkheden vooral contact met mij op.