Janet van Toor

Over Janet

Mensen helpen in hun communicatie. Hun dromen en wensen inzichtelijk maken en begeleiden richting een oplossing geeft mij ontzettend veel energie en voldoening.

Ik ben geboren en opgegroeid op een melkveebedrijf in Drenthe. Met mijn agrarische achtergrond weet ik heel goed wat er leeft binnen de agrarische wereld en waar je binnen een onderneming tegenaan kan lopen.

Na mijn studie commerciële economie en logistiek heb ik heel lang als Private Banker bij een grote financiële instelling gewerkt. Het voeren van gesprekken, adviseren en uitvoeren van plannen; prachtig werk, waarbij ik ondernemers en particulieren hielp met hun financiële zaken. Ik gaf ze inzicht en oplossingen hoe ze hun zaken zo konden regelen dat ze het nu en later goed hebben. In eerste instantie ging het in deze gesprekken over financiën, maar uiteindelijk kwamen we altijd uit op de wensen, dromen en alle andere zaken die er speelden. Bijvoorbeeld hoe lastig het soms is om dingen bespreekbaar te maken. Binnen families of binnen het bedrijf.

Mensen begeleiden en helpen in gesprek komen, dat is wat ik het liefst doe en waar mijn kracht ligt. Om weer met elkaar te communiceren en tot oplossingen komen.

Daarom heb ik de opleiding tot mediator gevolgd waarna ik de accreditatie voor specialisatie familiemediator heb behaald en de MfN-certificering.

Met mijn mediation- en adviespraktijk ben ik met name actief in de drie noordelijke provincies en doe ik wat ik zo leuk vind en waar ik goed in ben: luisteren, verbinden en helpen communiceren.

Mensen gaan gemakkelijk met mij in gesprek en voelen zich vertrouwd bij mij. Ik bied hulp aan iedereen die in een conflictsituatie is beland. Dat varieert van echtscheidingen en andere familieproblemen tot burenruzies en problemen binnen een (familie)bedrijf. Samen werken we toe naar een oplossing die voor alle partijen acceptabel is.

Soms komen er andere zaken aan de orde die vervolgens geregeld moeten worden. Als gecertificeerd financieel planner heb ik kennis van juridische, fiscale en erfrechtelijke wetgeving. Ik help met overzicht en duidelijkheid in de financiële situatie. En om alles te regelen of door via mijn netwerk van advocaten, notarissen en fiscalisten, de juiste persoon in te schakelen. Ik lever daarbij maatwerk, want iedere situatie en vraag is anders.

Naast mijn werkzaamheden als mediator ben ik als vrijwilliger betrokken bij buurtbemiddeling bij Vaart Welzijn en ben ik voorzitter van de communicatie commissie bij Hockeyvereniging Assen. Ook hierbij merk ik dat verschillende belevingen verschillende invalshoeken geven. En ook daarbij geldt: Communicatie helpt!

Ik word blij als ik anderen verder kan helpen!